Over ons

Airco Master verteld..

Mijn passie voor techniek begon al heel vroeg, toen ik zelfs als kind al bezig was met het repareren van electronische onderdelen van auto’s.

Zo’n 17 jaar geleden vroeg een vriend of ik een airco voor hem wilde installeren. Ik antwoorde hem dat ik dat nog nooit had gedaan. Na enig aandringen van zijn kant ben ik op internet gaan zoeken. Ik vond een bedrijf dat airco’s verkocht en zei dat men het zelf kon installeren. Eenmaal aangekomen bij het bedrijf werd mij uitgelegd hoe ik de airco moest installeren. Ik werd hier erg enthousiast van, en kocht bij hen direct een Meterset en vacuümpomp. Daarmee heb ik toen meteen mijn eerste airco geïnstalleerd.

De airco werkte perfect, en ik raakte helemaal verliefd op koeltechniek. Een paar maanden later stond ik bij Elsevier ingeschreven voor een opleiding koeltechniek. Een jaar later behaalde ik mijn STEK-certificaten. Later heb ik ook klimaattechniek gestudeerd, wat parallel loopt met koeltechniek,

Ik ben eigenlijk blijven studeren,  afgelopen jaar heb KliC en KTC met succes afgerond, en op gebied van gebouw automatisering  ben ik Priva inbedrijsteller gecertificeerd en daarnaast ben ik ook KNX gecertificeerd, , momenteel ben ik met studie MrkC bezig, ik wil graag net zo lang door gaan met het leren tot ik iedere kleine detail zou weten over koel en klimaat techniek.

Airco Master verteld..

Diploma’s

Met deze diploma’s op zak begon ik te werken bij een bedrijf dat vooral koel- en vriescellen bouwde, waar ik in de praktijk de echte ervaring met koeltechniek opdeed.

Dit bedrijf lag ver van mijn woonplaats waardoor ik dichterbij bij een bedrijf ben gaan werken dat vooral bezig was met klimaatbeheersing en comfortkoeling. Daar kreeg ik ervaring met veel soorten installaties, zoals luchtbehandelingskasten met een koelmachine, splitairco’s, VRF systemen en chillers (waterkoeler voor grote gebouwen).

Voor de grote VRF systemen zijn ontzettend mooie en complexere installaties verkrijgbaar. Koeltechniek is een vak apart en is ontzettend fascinerend, het proces dat gepaard gaat met koelen is al heel bijzonder en daar kan ik uren over praten.

Diploma's

Alhoewel de basis hetzelfde blijft, verander de techniek steeds.

De machines worden slimmer en hebben meer opties. Daarom is het een must om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen, anders loop je snel achter. Gelukkig voelt het voor mij niet als een must maar als een leuke bezigheid. Iedere machine is anders, en iedere storing kan ook een uitdaging zijn. Maar hoe ingewikkelder de storing, des te aantrekkelijker is de uitdaging. Daardoor blijft de koeltechniek voor mij steeds aantrekkelijk. Ook doet het me deugd om klanten blij te zien, na het leveren en installeren, of het oplossen van storingen.
Bij het kiezen van klimaatapparatuur en/of airconditioning moet men toch met veel aspecten rekening houden, en hiervoor geef ik graag vrijblijvend het juiste advies.

– Ali Margey, gecertificeerd aircomonteur –

Alhoewel de basis hetzelfde blijft, verander de techniek steeds.
Veiligheid
Veiligheid

AircoMaster neemt het aspect veiligheid heel serieus,  in een airco zitten er koudemiddelen in, die  gevaarlijk kunnen zijn en sommige zelfs brandbaar, daarom doen we de installatie  van een airco goed en veilig, door de leidingen te solderen, voorkomen we dat de installatie binnenhuis gaat lekken, we verwijderen de koppelingen bij de binnenuit en daarnaast zorgen we dat de installatie is voorzien van een geaard stopcontact.

Veiligheid

Duurzaamheid
Duurzaamheid

Duurzaamheid is ook een bewust zijn van het feit dat onze aarde een bijzondere plek is, en kunnen niet anders dan dat we rekening moeten houden met deze bijzondere plaats en rekening houdend met nieuwe generatie, die ook veilig en gezond op deze aarde mogen leven en van het leven genieten, neem we onze verantwoordelijkheid, door installaties te plaatsen die duurzaam zijn en door vakkundig installeren van de installaties, dragen we ons steentje erbij.

Duurzaamheid

Kwaliteit
Kwaliteit

Natuurlijk bieden we producten van verschillende fabrikanten, dat ieder eigen kwaliteit heeft, toch zijn we als AircoMaster ervan overtuigd, dat ook al is een product heel betrouwbaar, maar door een slechte installatie, kan dat product toch snel kapot gaan, daarom doen we er alles aan, om iedere installatie met veel zorg en aandacht te gaan uitvoeren, zodat we de product het beste kan presenteren.

Kwaliteit

Alles in 1 oplossing
Alles in 1 oplossing

We proberen het gebouw volledig te bekijken en zo de juiste oplossing voor het klimaat te bieden, het kan zijn alleen een airco installaties, of een airco en een lucht/water warmtepomp.

Alles in 1 oplossing

Waarom   Airco Master   F-gassen en BRL100 gecertificeerd is?

Met het F-gassen en een BRL100 certificaat laat een airco monteur zien dat hij volgens hoge kwaliteitsstandaarden werkt. Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid staan hierbij centraal.