Veelgestelde Vragen

Klantenservice.
bekijk onze veelgestelde vragen...


Hier treft u een keur aan vragen en antwoorden die kunnen bestaan over airconditioning, praktische maar ook vragen met betrekking tot de financiële voordelen en de toegevoede waarde voor u..



Staat uw vraag er niet tussen?
Neem dan contact op met een van onze experts

A irconditioning, ook wel klimaatbeheersing genoemd, wordt meestal vooral geassocieerd met koeling, de luxe van een aangename temperatuur in huis of op het werk terwijl het buiten erg warm is.

Echter, praktisch elke hedendaagse airconditioner kan ook verwarmen. Daarom wordt een airconditioner ook warmtepomp genoemd..

1Wat kan een airco?
Een airco systeem is in staat om:• De temperatuur te controleren • De luchtvochtigheid te controleren • De lucht filteren • De lucht reinigen • Voor lucht circulatie en Luchtverversing zorgen • Een ruimte koelen • En in een sommige gevallen een ruimte verwarmen
2Een airco is toch duur?
tegenwoordig zijn er airco systemen te krijgen voor ieder budget. Van mobiele airconditioners tot split units voor kleine en grotere ruimtes. Dankzij het verhoogde rendement (bv. beter prestatievermogen van het personeel in kantoren) haalt u de kosten van de aankoop er zo uit. Vooral in warme zomers kopen veel mensen impulsief een verrijdbare airco ,om er daarna snel achter te komen dat men beter een splitsysteem van een kwaliteitsmerk had kunnen laten installeren. Laat u daarom goed adviseren voor u tot een aankoop over gaat! Kwaliteitsmerken gaan gemiddeld 12 jaar mee. De investering is weliswaar hoger, maar de afschrijving is lager.
3Maakt een airco veel lawaai?
Al onze apparaten zijn vervaardigd volgens Europese comfort normen: fluisterstil voor de kleinere vermogens zodat ze toepasbaar zijn in slaapkamers, werkruimtes en leefruimtes.Inbouwmodellen kunnen zelfs niet hoorbaar worden aangebracht.
4Hoe zit dat met die airco's die ook kunnen verwarmen?
In dit geval spreken we over een airco in warmtepomp versie ook bekend als "heatpump".Met dit type airco zijn ruimtes op een efficiënte en energiezuinige manier te verwarmen.Doordat de warmtepomp warmte onttrekt aan de buitenlucht, en deze opwaardeert tot een bruikbaar niveau.De warmte wordt op deze manier niet opgewekt, maar verplaatst. Wat zal resulteren in efficiëntie en energie besparing. Dit type airco is het beste te omschrijven als een omgekeerde airco.
5Wat wordt bedoeld met een monoblok of split unit systeem?
Men spreekt van een monoblok als de binnen en buiten units in èèn toestel zitten zoals dit bijvoorbeeld het geval is bij de zogenaamde mobiele airco's. En men spreekt van een split unit systeem als beide delen gescheiden zijn in een binnen unit en buiten unit.

Een greep uit ons assortiment waar wij mee werken...